Najava 1. MSE; projekta OPPORTUNITY

U četvrtak 12. kolovoza 2021. godine, u Svetvinčentu je održana tiskovna konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti predviđene za 21., 22. i 23. Listopad 2021. godine, koje će se održati u Svetvinčentu.

HSTIS je partner u projektu OPPORTUNITY koji ima za cilj poticanje socijalne uključenosti i ravnopravnosti spolova kroz tradicijske igre i sportove. Projekat je financiran sredstvima EU iz programa Erasmus+.

U sklopu projekta OPPORTUNITY, HSTIS je domaćin održavanja 1. MSE (Multiplier Sport Event) tijekom kojeg će biti održani sastanci projektnog konzorcija i festival tradicijskih igara i sportova za učesnike projekta. Na festivalu će se održati pokazne radionice prilagođenih tradicijskih igara i sportova za polaznike osnovnih škola i udruga za osobe sa invaliditetom među kojima je Udruga slijepih Istarske županije. Biti će predstavljeni rezultati dosadašnjih istraživanja ovog projekta koji predstavlja značajan napredak u percepciji tradicijskih igara i sportova u Europi i šire.

U organizaciji HSTIS i IPS-a održati će se Godišnja skupština Europske Asocijacije Tradicijskih Igara i Sportova – AEJEST, koje je HSTIS punopravni član od 2020. godine. Najavljen je dolazak velikog broja akreditiranih delegata članica AEJeST-a ali i gostiju iz Europske komisije, UNESCO-a te prijateljskih organizacija tradicijskih igara i sportova iz Afrike i Turske.