1. MSE OPPORTUNITY PROJEKTA U HRVATSKOJ

Kao što smo u nekoliko navrata najavljivali, 21. i 22. listopada 2021. godine u Svetvinčentu će biti održan prvi sportski susret (multiplayer sport event) u sklopu OPPORTUNITY ERASMUS+ projekta. Podsjetimo da je projekt OPPORTUNITY financiran sredstvima europskih fondova i da mu je cilj poticanje socijalne uključenosti i ravnopravnosti spolova u formalnom i neformalnom obrazovnom kontekstu primjenom tradicijskih sportova i igara. Uz Hrvatski Savez Tradicijskih Igara i Sportova u projektu sudjeluju još: University of Lleida (UdL) iz Španjolske (kao glavni koordinator projekta), Asociación de Disminuidos Psíquicos “La paz” (ADISPAZ) iz Španjolske, University of Coimbra (UC) iz Portugala, Associazione Giochi Antichi (AGA) iz Italije, Institute for the Development of Sport and Education (IRSiE) iz Poljske, Tunisian Association for the Safeguarding of Heritage Games and Sports (ATSJSP) iz Tunisa i European Traditional Sports and Games Association (AEJeST/ETSGA) iz Francuske.

Prvog dana sastanka, u  četvrtak, 21. listopada bit će održani sastanci projektnog konzorcija na kojima će se analizirati dosadašnji tijek projekta. Petak, 22. listopada  će biti namijenjen praktičnom dijelu odnosno radionicama sa korisnicima projekta ali i ostalim zainteresiranim skupinama. U poslijepodnevnim satima održat će se prezentacija rezultata dosadašnjih istraživanja te pripremljenih priručnika.

U nastavku manifestacije biti će održan simpozij na temu “UTJECAJ TRADICIJSKIH IGARA I SPORTOVA NA RAZVOJ LOKALNIH ZAJEDNICA U KONTEKSTU ODRŽIVOG TURIZMA”. Subota je namijenjena održavanju tradicionalnog 5. međunarodnog festivala pljočkanja i događaju koji smatramo krunom desetogodišnjeg rada IPS-a, godišnjoj skupštini AEJeST-a, koji upravo u Hrvatskoj obilježava 20 godina postojanja.